Stále kolem sebe slyšíte, jak je kuřecí maso zdravé. Jeho obrovskou předností je velmi nízký obsah tuku a velké množství nezbytných živin, především bílkovin. Navíc je velmi dobře stravitelné a lehké. Proč na něm tedy nepostavit celou kuřecí dietu?
Kuřecí maso je velmi zdravé, můžeme ho bez rozpaků označit za prakticky nejzdravější maso. Obsahuje naprosté minimum tuku například v porovnání s vepřovým masem. Proto je kuře při dietě a snaze o zhubnutí nebo udržení štíhlé linie skutečně ideálním pokrmem.
Kuřata a také krůty mají nízkou energetickou hodnotu, nezkonzumujete s nimi příliš mnoho kalorií. Rozhodně ale nelze říci, že veškerá drůbež je dietní, protože například maso hus a kachen má naopak dost velký podíl tuku. Tedy se v dietě zaměřte pouze na konzumaci kuřat, případně krůt. Kuřecí maso obsahuje také hodně vitamínů skupiny B a dále železa, zinku, sodíku, fosforu a draslíku.
Kuřecí maso je velmi zdravé, můžeme ho bez rozpaků označit za prakticky nejzdravější maso. Obsahuje naprosté minimum tuku například v porovnání s vepřovým masem. Proto je kuře při dietě a snaze o zhubnutí nebo udržení štíhlé linie skutečně ideálním pokrmem.
Kuřata a také krůty mají nízkou energetickou hodnotu, nezkonzumujete s nimi příliš mnoho kalorií. Rozhodně ale nelze říci, že veškerá drůbež je dietní, protože například maso hus a kachen má naopak dost velký podíl tuku. Tedy se v dietě zaměřte pouze na konzumaci kuřat, případně krůt. Kuřecí maso obsahuje také hodně vitamínů skupiny B a dále železa, zinku, sodíku, fosforu a draslíku.
přidáno 25.6.2019